joi

18 iulie, 2024

13 iunie, 2013

Banca Mondială majorează prognoza de creștere economică a României, pentru anul 2013, de la 1,6% la 1,7%, însă atrage atenția asupra vulnerabilității monedei ca urmare a fluxurilor pe piața de obligațiuni.

În raportul Global Economic Prospects, din iunie 2013, Banca Mondială prognozează creșteri economice pentru România de 2,2% în 2014 și 2,7% în 2015.

Organizația internațională remarcă, însă, că în primul trimestru al anului 2013 fluxurile pe piețele locale de titluri de stat au fost puternice, de până la 4,7 miliarde de dolari, conducând la creșterea leului în acea perioadă.


”Cum aceste fluxuri tind să fie volatile, gestionarea fluctuațiilor poate fi oarecum dificilă și, în măsura în care țări se bazează pe aceste fluxuri pentru finanțarea deficitelor de cont curent, pot să constituie o sursă de vulnerabilitate”, avertizează raportul Băncii Mondiale.

De asemenea, raportul remarcă o scădere a fluxului de bani de la lucrătorii români din Europa de Vest către România, pe fondul creșterii economice anemice din Europa occidentală.

(Descarca de AICI raportul complet al Bancii Mondiale)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: