sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2013

Banca Mondială majorează prognoza de creștere economică a României, pentru anul 2013, de la 1,6% la 1,7%, însă atrage atenția asupra vulnerabilității monedei ca urmare a fluxurilor pe piața de obligațiuni.

În raportul Global Economic Prospects, din iunie 2013, Banca Mondială prognozează creșteri economice pentru România de 2,2% în 2014 și 2,7% în 2015.

Organizația internațională remarcă, însă, că în primul trimestru al anului 2013 fluxurile pe piețele locale de titluri de stat au fost puternice, de până la 4,7 miliarde de dolari, conducând la creșterea leului în acea perioadă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Cum aceste fluxuri tind să fie volatile, gestionarea fluctuațiilor poate fi oarecum dificilă și, în măsura în care țări se bazează pe aceste fluxuri pentru finanțarea deficitelor de cont curent, pot să constituie o sursă de vulnerabilitate”, avertizează raportul Băncii Mondiale.

De asemenea, raportul remarcă o scădere a fluxului de bani de la lucrătorii români din Europa de Vest către România, pe fondul creșterii economice anemice din Europa occidentală.

(Descarca de AICI raportul complet al Bancii Mondiale)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: