sâmbătă

20 iulie, 2024

7 decembrie, 2018

Grupul Băncii Mondiale va dispune de un buget de 200 de miliarde de dolari în exercițiul 2021 – 2025 pentru finanțarea proiectelor cu efect de reducere a emisiilor, în domeniul energiei regenerabile, a poluării orașelor și pentru împădurire.

Resursele sunt duble față de cele din actualul exercițiu financiar și vor fi împărțite egal între Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și International Finance Corporation (divizia de investițiii a Băncii Mondiale), potrivit unui comunicat la Grupului Băncii Mondiale.

„Oamenii își pierd viața și mijloacele de trai din cauza efectelor dezastruoase ale schimbărilor climatice. Trebuie să combatem cauzele dar să ne și adaptăm la consecințe”, a declarat Kristalina Georgieva (foto), directorul general al Băncii Mondiale.


Jumătate din resurse va fi destinată susținerii „construcției de case, școli și infrstructură mai bine adaptate, investițiilor în agricultură inteligentă și prietenoasă cu mediul, în managemnetul resurselor de apă.

Dintre sectoarele cheie se remarcă:

  • Energia: susținerea generării, integrării și asigurării infrastructurii pentru 36 GW de energie reegnerabilă și a economisirii de echivalentului a 1,5 milioane de GWh prin îmbunătățirea eficienței energetice;
  • Urbanismul: Susținefra a 100 de orașe pentru obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, deyvoltarea a transăportului şi de planificare a rezistenţei la schimbările climatice;
  • Alimentaţia şi utilizarea terenurilor: Dezvoltarea managementului integrat al terenurilor în 50 de ţări pe 120 de milioane de hectare de păduri.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: