vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2022

Secretarul de stat George Niculescu (foto) a declarat marți, la Copenhaga, că Ministerul Energiei lucrează la legislaţia care va permite instalarea de turbine eoliene în Marea Neagră (offshore), scrie Agerpres.

„Pentru sectorul energetic, avem din PNNR peste 1,5 miliarde de euro. Pe 31 martie am lansat call-ul pentru proiecte în valoare de 460 de milioane de euro. Investitorii pot depune până la 31 mai proiecte pentru a cere finanţare.

Vrem să finanţăm peste 950 de MW de energie regenerabilă: 450 de MW în eolian şi 400 de MW în panouri fotovoltaice”, a arătat Geroge Niculescu, în cadrul conferinţei organizate de Asociaţia Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Ambasada României în Danemarca.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Pentru că în octombrie vom lansa Fondul de Modernizare, care este de circa 1,4 miliarde de euro pe an, deci o resursă financiară foarte importantă pentru a realiza noi capacităţi de producţie de energie verde în România. Îndrăznesc să vă sfătuiesc să analizaţi aceste oportunităţi, pentru a veni în România şi a dezvolta proiecte”, a arătat George Niculescu.

Ministerul Energiei lucrează în prezent la legislaţia din sectorul eolian offshore, unde România are un potenţial uriaş.

„Draftul de lege care este în Parlament din 2019 nu mai este fezabil, aşa că am decis să lucrăm cu Banca Mondială, ca şi consultant, pentru a avea un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru investiţii în sectorul eolian offshore din Marea Neagră şi ne dorim să fim prima ţară care implementează proiecte offshore wind în Marea Neagră”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Energiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: