25 septembrie, 2016

medicamente2Rezistența la antibiotice are potențialul de a provoca pagube econonomice similare celor din timpul crizei financiare declanșate în 2008, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.

În scenariul în care antibioticele nu vor mai avea același efect ca în trecut asupra infecțiilor, s-ar putea ajunge ca statele statele cu venituri mici să piardă 5% din PIB din cauza aceasta, iar aproximativ 28 de milioane de persoane, majoritatea din statele dezvoltate, să fie împinse în sărăcie, până în 2050.

Impactul pe Costul inacțiunii va fi de nesuportat, în special în țările sărace. “De aceea trebuie schimbat urgent acest curs pentru a evita această potențială criză”, a declarat președintele BM, Jim Yong Kim.


Ineficienţa antibioticelor va forţa guvernele să folosească sume imense de bani pentru sănătate, în detrimentul altor domenii precum creşterea productivităţii sau eradicarea sărăciei.

Astfel, statele sărace vor deveni şi mai sărace, volumul exporturilor la nivel mondial se va diminua, iar producţia de animale ar putea scădea cu 7,5%.

Pe de altă parte, cheltuielile anuale cu sistemul de sănătate ar putea creşte de la 300 la 1.000 de miliarde, până în 2050, la nivel mondial.

BM avertizează că rezistenţa microbiană ar putea genera, la nivel mondial, pierderi de 100 de mii de miliarde de dolari, în următorii 30 de ani.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: