marți

25 iunie, 2024

28 septembrie, 2011

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi declară că, alături de prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, a primit un fel de mandat tacit în partid pentru a purta discuţii privind crearea unei Mişcăria Populare.

”Au fost discuţii (în BPN al PDL – n.r.), inclusiv lansarea ideii acesteia în cadrul partidului despre o Mişcare populară”, a spus Baconschi, miercuri, la TVR Info, citat de mediafax.ro.

Întrebat dacă s-a stabilit în PDL un grup de lucru care să negocieze şi să redacteze un proiect pentru Mişcarea populară, Baconschi a răspuns: ”Lunea trecută am intervenit eu şi Sorin Frunzăverde. A apărut un fel de mandat tacit – să vedem dacă se confirmă formal – ca noi să găsim în continuare şi cu Valeriu Stoica şi cu alte capete gânditoare ale partidului cum se poate articula”.


Ministrul de Externe a precizat că va propune consultări cu ONG-urile, bisericile, mediul academic, oamenii de afaceri.

”Voi propune o serie de consultări, care să ne permită să preluăm în programul politic al PDL agenda clasei de mijloc. Asta înseamnă un dialog structurat cu calendar şi agendă, cu mediul antreprenorial, cu ONG-urile reprezentative şi apropiate de o viziune de centru-dreapta, cu elita intelectual-academică, cu bisericile”, a mai spus Teodor Baconschi.

De asemenea, Baconschi a apreciat că sunt necesari PDL oameni ca Sebastian Lăzăroiu, a cărui demitere din guvern o regretă.

”Pe de-o parte, e o obligaţie a fiecărui membru al Guvernului de a se solidariza cu Executivul. Nu regret mai puţin această despărţire după părerea mea prea brutală şi intempestivă pentru că a venit aşa, pe nepusă masă. Am înţeles reacţia partidului, am respectat decizia premierului. În acelaşi timp, consider că Sebastian Lăzăroiu şi alţii ca domnia sa – intelectuali cu viziuni de dreapta – care doresc să contribuie la un proiect politic mai mare de coagulare a dreptei sunt bineveniţi şi sunt partenerii noştri de dialog. Astfel de oameni trebuie să fie partenerii noştri”, a mai spus Baconschi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: