sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2021

avioane germane kogălniceanu

Două avioane Eurofighter aparţinând Forţelor Aeriene Germane au fost trimise în România în scopul supravegherii spaţiului aerian de-a lungul flancului sud-estic al NATO, transmite News.ro, care citează Deutsche Welle

Avioanele ajung în România în contextul în care, în urmă cu 2 zile, avioane de vânătoare britanice au interceptat avioane ruseşti în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre.


Cele două aeronave din cadrul Escadrilei Tactice 71 a Luftwaffe, ”Richthofen”, au venit joi de la baza aeriană din Wittmund (landul Saxonia Inferioară).

La baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa, echipajele avioanelor de luptă vor prelua, alături de cele britanice, zborurile comune de protecţie.

Transferul, care survine pe fondul tensiunilor din regiunea Mării Negre, era planificat de ceva timp şi, prin urmare, nu reprezintă un răspuns imediat la această situaţie, precizează Deutsche Welle.

Comandamentul Aerian al NATO a anunţat miercuri printr-un comunicat că avioane Typhoon al Forţelor Aeriene Regale Britanice, care desfăşoară misiunea NATO de poliţie aeriană în România, au intervenit marți după ce avioane de luptă ruseşti au intrat în spaţiul aerian controlat de România deasupra Mării Negre.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Mai multe avioane de luptă ruseşti SU-24 Fencer şi SU-30 Flanker au fost urmărite la 22 iunie intrând în regiunea românească de informare a zborurilor, care este zona de spaţiu aerian internaţional controlată de România. Avioanele ruseşti nu au prezentat anterior planuri de zbor şi nu au contactat controlorii de trafic aerian”, potrivit comunicatului.

Ministerul rus al Apărării anunţat miercuri că o navă rusească a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic despre care a afirmat că a pătruns în apele teritoriale ruseşti. Marina Regală a infirmat incidentul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: