joi

25 aprilie, 2024

17 aprilie, 2021

Autostrada A7 și capetele Autostrăzii A8 spre Moldova vor fi finanțate prin Planul de Relansare și Reziliență (PNRR), a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-un interviu acordat Economedia.

Bruxelles-ul va înțelege nevoile României în materie de autostrăzi, ținând cont că „suntem un stat mare și e nevoie de noi și pentru alte decizii”, a spus ministrul, care a anunțat că, probabil, în a doua parte a lunii mai va fi scoasă la licitație execuția de lucrări pentru A7.

„Una dintre recomandările de țară este să ne facem infrastructură pentru a închide acest decalaj de dezvoltare, pentru politici de coeziune. Când ne uităm la Moldova, aceste proiecte sunt extraordinar de importante. Vorbim de siguranță rutieră și de numărul groaznic de decese pe care îl avem în România. Suntem pe cel mai rău loc din UE”, a declarat ministrul.


Noile reguli care exclud companiile chinezești de la participarea de licitații pentru infrastructură se vor aplica și pe loturile 2 și 3 ale autostrăzii Pitești-Sibiu.

Despre segmentul Ploiești – Buzău din A7

Am semnat hotărârea de guvern pentru acum trei zile pentru indicatorii tehnico economici. Noi ne-am propus de la începutul anului ca licitația (nu pentru proiectare și execuție) efectiv pentru execuție de lucrări. Avem noi proiectul tehnic, este parte în acest contract care e pe final acum.

S-a finalizat toată partea de studiu de fezabilitate, ceea ce mi-a permis să semnez hotărârea de guvern pentru aprobarea de indicatori tehnico-economici.

Avem acord de mediu. Avem documentația de exproprieri, e deja în lucru. Avem proiectul tehnic aproape finalizat, mai sunt niște comentarii.


Ne-am propus ca probabil în a doua parte a lunii mai să scoatem la licitație execuția de lucrări.

Licitațiile în România cu sistemul de contestații sunt un pic imprevizibile. Să spun că un termen minim ar fi 4 luni, măcar un termen mediu de 6-8 luni.

Ar putea începe lucrările în 2022, când permite sezonul de lucrări, în februarie, lucrări pregătitoare. Pentru că aici, spre deosebire de alte proiecte, dăm totul: dăm autorizație de construcție, acord de mediu, proiect tehnic, teren, adică exproprierile.

Deci nu mai stăm în acea situație în care semnăm contractul și acum hai să vedem ce probleme sunt, trebuie să faceți exproprieri, trebuie să …

Se întâmplă la unele contracte și la doi ani după semnarea contractului să înceapă lucrările. Aici va începe direct.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: