vineri

19 iulie, 2024

17 martie, 2011

Poliţişti şi jandarmi, în cooperare cu angajaţi ai Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor, desfăşoară joi o acţiune amplă de control în zona Portului Constanţa, fiind verificate, printre altele, stocurle petroliere de la compania Oil Terminal.

”Se verifică stocurile de produse petroliere existente la Oil Terminal, stocurile fizice care trebuie să corespundă cu cele scriptice şi tot ceea ce presupune o gestiune corectă. Se verifică documentele, de la 1 ianuarie 2011 şi până în prezent. Controlul se face simultan, pe toate cele trei locaţii – nord, sud şi port -, sunt echipe mixte. Mulţumim instituţiilor statului care fac acest control pentru a lămuri o dată pentru totdeauna aşa-zisa implicare a Oil Terminal în frauda cu produse petroliere’”, a spus directorul companiei, Silviu Wagner.

Potrvit acestuia, compania Oil Terminal efectuează operaţiuni de import – export cu produse petroliere brute sau finite şi produse petrochimice.


Compania este controlată de statul român, care deţine 59,26% din acţiuni.

În anul 2010, societatea a tranzacţionat 5,6 milioane de tone produse petroliere, iar în primele două luni ale acestui an, aproximativ 900.000 de tone.

Conform Minsterului Administraţiei şi Internelor, acţiunea comună din Portul Constanţa vizează verificarea documentelor privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare, fiind verificată şi legalitatea privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Acţiunea se înscrie în contextul activităţilor interinstituţionale privind prevenirea şi combaterea prejudicierii bugetului consolidat al statului prin evaziune fiscală şi subminarea economiei naţionale prin introducerea şi distribuţia ilegală de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră.


Totodată, se urmăreşte prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera crimei organizate.

Preşedintele Traian Băsescu afirma, pe 7 martie, că descinderile anticorupţie nu trebuie să ocolească nici Vama Constanţa

”A fost o operaţiune necesară cea din vămi, dar aş vrea să văd acţiunea în vămile de interior, inclusiv în Portul Constanţa, care este tot o vamă de frontieră, dar nu trebuie omisă vama de la Constanţa”, a insistat Băsescu, vorbind despre descinderile din vămi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: