joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2021

Biroul Federal de Investigații a înființat un site pentru a aduna informații, fotografii sau înregistrări video cu susținătorii președintelui american Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„FBI acceptă ponturi și imagini din media digitale care prezintă acte de revoltă și de violență în clădirea Capitoliului și în zona din împrejurimi”, a anunțat instituția pe site-ul său.

Anchetatorii pot de asemenea profita de dovezile de primă mână constând în fotografii și filmări postate chiar de autorii asaltului pe social media. Multe dintre fețele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulți au ignorat obligativitatea purtării măștii în contextul pandemiei de coronavirus.


În filmările postate de rețelele de socializare se poate vedea cum mulțimea merge pe holurile instituției și pătrunde în cel puțin două săli și în birouri ale congresmenilor.

La rândul său, Poliția Metropolitană din Washington a solicitat ajutorul populației pentru a-i identifica pe manifestanții violenți care au intrat în Capitoliu.

Într-un comunicat în care a publicat fotografii cu zeci de huligani, polițiștii îi îndeamnă pe oameni să anunțe telefonic dacă au informații despre persoanele care au intrat ilegal în clădire.

„Departamentul de Poliție Metropolitană oferă o recompensă de până la 1.000 de dolari oricui oferă informații care duc la arestarea sau acuzarea unei persoane sau a persoanelor responsabile de vreo infracțiune în Districtul Columbia”, se arată într-un comunicat de pe site-ul instituției.


Robert Contee, șeful poliției din Washington DC, a anunțat joi într-o conferință de presă că 68 de persoane – 60 de bărbați și opt femei – au fost arestate, iar dintre acestea numai una locuiește în capitală.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: