duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2016

China Stocks Rally After Stamp Tax CutAutoritățile de la Beijing au intervenit marți pe piețele de capital chineze pentru a reduce din volatilitatea bursei.

Fondurile controlate de statul chinez au cumpărat acțiuni, iar autoritatea de reglementare a anunțat că nu va fi ridicată interdicția de tranzacționare impusă în vara anului trecut, notează presa internațională.

Fondurile publice au cumpărat marți acțiuni locale, după scăderea de 7% din ziua precedentă a indexului bursier CSI 300, urmată de suspendarea ședinței de tranzacționare, au confirmat pentru Bloomberg surse ce nu au dorit să fie numite deoarece achizițiile nu au fost făcute publice de autoritățile de la Beijing.


De asemenea, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China ar fi solicitat informarea verbală a companiilor listate la bursă în legătură cu menținerea interdicțiilor de tranzacționare impuse în urmă cu șase luni.

Circa 590 de miliarde de dolari au fost ”șterse” de pe bursă ca urmare a prăbușirii acțiunilor din prima ședință de tranzacționare a anului. Cu toate că intervenția statului chinez a redus tensiunea de pe burse, aceasta a subminat angajamentul autorităților de a-și reduce influența asupra piețelor financiare.

”Piața a primit un ajutor de la fondurile de stat și acest lucru va sprijini acțiunile pe termen scurt, însă, pe termen lung piața va avea nevoie să stea pe propriile forțe. Nu se poate baza mereu pe echipa națională”, a comentat Wang Zheng, specialist în investiții la o un fond din Beijing.

Pe 8 iulie, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China le-a interzis investitorilor care dețin peste 5% din acțiunile unei companii, precum și membrilor din consiliul executiv să vândă aceste participații. Interdicția ar fi urmat să se încheie la finele acestei săptămâni, însă aceasta va menținută până la introducerea unor noi reguli de restricționare a vânzării de acțiuni, au spus sursele citate de presa internațională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Goldman Sachs estimează că interdicția a dus la blocarea de la tranzacționare a unor acțiuni în valoare de 185 de miliarde de dolari. Intenția reglementatorilor a fost de a stabiliza piețele de capital în fața unei ”plonjări nerezonabile” a prețurilor acțiunilor. În vara, circa 5.000 de miliarde de dolari au fost ”șterse” ca urmare a căderii burselor chineze.

Bursele din China s-au prăbușit luni. Principalii indici – cel al bursei de la Shanghai (Shanghai Composite Index) și CSI 300 (care reflectă evoluția celor mai importante 300 de acțiuni tranzacționate pe bursele din Shanghai și Shenzhen) – au pierdut circa 7%, ceea ce a dus la suspendarea vânzărilor de acțiuni, un mecanism automat declanșat în urma unor scăderi de peste 5%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: