joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2021

Recunoașterea facială ar trebui interzisă în Europa, din cauza „intruziunii sale profunde și nedemocratice” în viața privată a oamenilor, se arată într-un comunicat al Autorităţii Europene pentru Protecția Datelor (AEPD).

Observaţia AEPD vine la două zile după ce Comisia Europeană a propus o serie de proiecte de lege care permit ca recunoașterea facială să fie folosită pentru a căuta copii dispăruți sau criminali, precum și în cazuri de atacuri teroriste.

Proiectul reprezintă o încercare a Comisiei de a stabili reguli globale pentru inteligența artificială, o tehnologie dominată de China și Statele Unite.

(Citiți și:”Noi reguli în UE privind Inteligența Artificială și respingerea ”social scoring””)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

AEPD precizează că regretă faptul că Comisia nu a ținut seama de solicitarea sa anterioară de a interzice recunoașterea facială în spațiile publice.

„AEPD va continua să pledeze pentru o abordare mai strictă a recunoașterii biometrice în spațiile publice – cum ar fi fețele, dar și mersul, amprentele digitale, ADN-ul, vocea, ritmul tastării precum şi alte semnale biometrice sau comportamentale – indiferent dacă acestea sunt utilizate într-un context comercial sau administrativ sau în scopul aplicării legii. Este necesară o abordare mai strictă, având în vedere că identificarea biometrică la distanță, unde AI poate contribui la dezvoltări fără precedent, prezintă riscuri extrem de ridicate de intruziune profundă și nedemocratică în viața privată a indivizilor”, se arată în comunicatul instituţiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: