25 aprilie, 2021

Recunoașterea facială ar trebui interzisă în Europa, din cauza „intruziunii sale profunde și nedemocratice” în viața privată a oamenilor, se arată într-un comunicat al Autorităţii Europene pentru Protecția Datelor (AEPD).

Observaţia AEPD vine la două zile după ce Comisia Europeană a propus o serie de proiecte de lege care permit ca recunoașterea facială să fie folosită pentru a căuta copii dispăruți sau criminali, precum și în cazuri de atacuri teroriste.

Proiectul reprezintă o încercare a Comisiei de a stabili reguli globale pentru inteligența artificială, o tehnologie dominată de China și Statele Unite.

(Citiți și:”Noi reguli în UE privind Inteligența Artificială și respingerea ”social scoring””)


AEPD precizează că regretă faptul că Comisia nu a ținut seama de solicitarea sa anterioară de a interzice recunoașterea facială în spațiile publice.

„AEPD va continua să pledeze pentru o abordare mai strictă a recunoașterii biometrice în spațiile publice – cum ar fi fețele, dar și mersul, amprentele digitale, ADN-ul, vocea, ritmul tastării precum şi alte semnale biometrice sau comportamentale – indiferent dacă acestea sunt utilizate într-un context comercial sau administrativ sau în scopul aplicării legii. Este necesară o abordare mai strictă, având în vedere că identificarea biometrică la distanță, unde AI poate contribui la dezvoltări fără precedent, prezintă riscuri extrem de ridicate de intruziune profundă și nedemocratică în viața privată a indivizilor”, se arată în comunicatul instituţiei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: