Austria reintră în carantină 30 de zile - școlile primare nu se închid. Măsuri similare în întreaga Europă - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Austria reintră în carantină 30 de zile – școlile primare nu se închid. Măsuri similare în întreaga Europă

1 noiembrie, 2020

Guvernul austriac a anunţat sâmbătă o nouă izolare – începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie , anunță News.ro. Până la sfârșitul lunii noiembrie este impusă o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, între orele locale 20.00 şi 6.00.

Creşele şi şcolile primare rămân deschise, la fel ca magazinele și nîntreprinderile, dar liceele şi universităţile trec la învăţământul la distanţă, a precizat şeful Guvernului austriac.

Se închid restaurantele, hotelurile, instituţiile culturale şi sportive, iar hotelurile vor putea să găzduiască numai persoane venite în Austria cu afaceri.


„O a doua izolare este implementată începând de marţi şi până la sfârşitul lunii noiembrie. Nu am luat această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară”, a anunţat, într-o conferinţă de presă la Viena, cancelarul conservator Sebastian Kurz.

Numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit vineri un vârf de 5.600 şi se apropie de un prag de 6.000 de cazuri la care, potrivit Guvernului, spitalele riscă să nu mai poată primi pacienţi.

Măsuri similare în toată Europa

Și guvernul britanic a anunțat, tot sâmbătă, instituirea carantinei pe întreg teritoriul național, de joi, 5 noiembrie, până pe data de 2 decembrie.

Școlile vor rămâne deschise, iar meciurile din Premier League vor continua, dar fără spectatori. Autorităţile au anunțat sâmbătă că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2.


Majoritatea statelor europene au reinstaurat în ultimele 7 zile restricții dure din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Franța a decis carantina generală- oamenii pot ieși doar din casă doar ca să meargă la serviciu, doar dacă nu pot lucra de acasă, pentru cumpărături, pentru asistență medicală sau pentru exerciții fizice, o oră pe zi. Școlile și grădinițele rămân deschise dar toate activitățile neesențiale sunt închise.

Grecia și Portugalia vor intra, de săptămâna viitoare, în diferite forme de lockdown. Restricii sunt impuse și vor fi înăsprite în Germania, Belgia, Olanda, Cehia și Spania.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr