duminică

22 mai, 2022

Au fost semnate contractele de proiectare pentru autostrada Iași-Tg. Mureș și reabilitarea podului peste Brațul Borcea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2021

Contractul de proiectare a Autostrăzii Unirii precum și contractul pentru reabilitarea Podului peste Brațul Borcea, au fost semnate joi, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

„S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”, a scris oficialul.


Potrivit ministrului de resort, tot joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a parafat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești, peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul, în valoare de 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este unul complex, a precizat Drulă.

„Acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de patru decenii. Astfel, lucrările sunt complexe și presupun, printre altele: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, refacerea protecției anticorozive la structura metalică și consolidări structurale cu grinzi. La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival”, a explicat ministrul Transporturilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: