vineri

24 mai, 2024

19 iulie, 2012

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat Gelu-Ștefan Diaconu, fost șef al Vămilor și fin al senatorului liberal Dan Radu Rușanu.

Potrivit Ordinului de ministru 1312 din 12 iulie, prezentat de HotNews.ro, Daniel Chițoiu (el însuși fin al senatorului Rușanu)  i-a delegat lui Diaconu ”atribuțiile ministrului Economiei pentru semnarea documentelor, inclusiv actele administrative și proiectele de acte normative”.

De asemenea, prin acest ordin, lui Diaconu și celorlalți doi secretari de stat, Rodin Traicu și Nicolae Rotileanu, li se ”deleagă competența coordonării structurilor organizatorice din cadrul aparatului propriu de lucru al ministerului”.


Cursdeguvernare.ro a arătat anterior că premierul Victor Ponta l-a numit pe 10 iulie pe Gelu-Ștefan Diaconu în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Diaconu a fost director general adjunct al Autorității Naționale a Vămilor, în perioada 1997-2001.

Astfel, el i-a fost adjunct la Vămi liberalului Nini Săpunaru, care a condus ANV în perioada 1997-2000, în Guvernul Convenției Democrate Române (CDR). În aceeași perioadă, șef al Corpului de Control al ANV era Iulian Butnaru, actual membru în Consiliul de Administrație al Hidroelectrica.

Diaconu a fost însă păstrat un an și în guvernul PSD condus de Adrian Năstase.


În 2005, Gelu Ștefan Diaconu ajunge vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, șef al Autorității Naționale a Vămilor, fiind numit în funcție printr-o decizie a premierului de atunci, liberalul Călin Popescu Tăriceanu.

El a fost schimbat din funcție de fostul premier PDL Emil Boc, în februarie 2009, însă anul 2010 îl găsește pe Diaconu director general în cadrul ANAF.

De asemenea, Diaconu a ocupat funcții remunerate în consiliile de adminisrație ale Eximbank și Romsilva, de unde a fost demis de Emil Boc în 2009, în timpul guvernării PDL-PSD.

Potrivit ziarului Bună Ziua Iași, noul secretar de stat la Ministerul Economiei este finul senatorului liberal Dan Radu Rușanu, care a fost și președinte al Eximbank.

Și ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, este tot fin al lui Dan Radu Rușanu.

La rândul său, Nicolae Rotileanu a fost consilier de stat al fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu și, în paralel, membru al Consiliului de Administrație al Hidroelectrica, Loteria Națională, Fondul Proprieitatea, Administrația Porturilor Maritime.

De asemenea, Rodin Traicu a fost director de cercetare la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta Turnu-Severin, iar în perioada 2009-2010 a luxcrat ca manager zonă la Nuclearmontaj București, o companie a Grupului Tender.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: