marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2016

camera-supraveghere
O nouă cameră de supraveghere instalată în fața catedralei din Koln, după ce anul trecut, de Revelion, s-au înregistrat mai multe incidente de hărțuire sexuală în care au fost implicați tineri imigranți

Guvernul german a aprobat o modificare a legislației care va permite extinderea supravegherii video în locurile publice. Intenția exista de mai mult timp, dar modificările au devenit urgente după atentatul de luni seara, întrucât lipsa camerelor de supraveghere a îngreunat investigația și descoperirea atacatorului.

Aceste situații de risc și nevoia de a proteja “viața, sănătatea și libertatea” vor cântări mai mult când se va lua decizia supravegherii video în locuri publice, comparativ cu regulile foarte stricte din prezent.

În ceea ce privește autorul atentat, poliția are un nou supect – tunisianul Anis Amri (foto), 24 de ani, ale cărui documente au fost găsite în cabina camionului și despre care se știe că ar folosi 6 identități diferite.


Pe numele acestuia a fost emis mandat european de arestare:

suspect-atentat-berlin

Pentru prinderea lui, autoritățile germane au anunțat miercuri seara că oferă o recompensă de 100.000 de euro.

Poliția avertizează că acesta este înarmat și foarte periculos.


El a intrat în Europa în 2012, mult înainte de criza imigranților și ca Angela Merkel să promoveze politica porților deschise.

În iulie 2015 a aplicat pentru azil în Germania, iar în iunie 2016 cererea lui a fost respinsă și urma să fie expulzat.

Nu a fost deportat deoarece nu avea niciun act de identitate valabil, iar Tunisia nu a recunoscut că acesta este cetățeanul său. Actele de identitate ale acestuia au sosit din Tunisia abia azi (miercuri – n. red.), a spus Ralf Jäger, ministrul de interne din landul North Rhine-Westphalia, unde s-au concentrat acțiunile de căutare a acestuia.

Tunisianul a fost arestat în luna august anul acesta, când poliția a descoperit că avea asupra sa un document de identitate fals, dar a fost eliberat după foarte scurt timp. De atunci, însă, comunicațiile sale erau monitorizate de serviciile secrete germane, el fiind considerat periculos de către mai multe agenții germane.

Luna aceasta, Anis Amri a dispărut însă de pe radarul autorităților. Se știe doar că ar fi apelat la un bărbat, care este informator al poliției, în încercarea de a face rost de arme.

Potrivit informațiilor publicate de presa germană, avea contacte cu predicatorul Ahmad Abdelazziz A. (32 de ani), cunoscut și sub numele Abu Walaa. Acesta a fost arestat în noiembrie, alături de alte cinci persoane, sub acuzația că ar fi recrutat tineri radicalizați pentru gruparea teroristă Stat Islamic.

Walla a fost indicat de unii tineri radicalizați dreptul liderul ISIS din Germania.

Anis Amri s-a născut în Tataouine, în apropiere de granița cu Libia, zonă din care provine un mare număr de adepți ISIS. Amri a fost reținut pentru vătămare corporală gravă, dar a dispărut din Tunisia înainte de a fi judecat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: