marți

18 ianuarie, 2022

Atac terorist la Viena – 4 morți, 15 răniți

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2020

Mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Cel puțin 4 persoane au murit luni seara la Viena, în urma unui atac terorist islamist: doi bărbați, o femeie aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități.

15 au fost rănite, printre care și un ofițer de poliție. Casa atacatorului ucis de polițiști a fost percheziționată, a transmis șeful poliției marți dimineață, într-o conferință de presă extraordinară.

”În momentul de față credem că sunt mai mulți (atacatori). Dar investigăm orice pistă”, a declarat șeful poliției. O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centrul Vienei, declara luni seara un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.


Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Atacurile au avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul Vienei și pe terase se aflau mulți oameni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Atacul terorist a fost pregătit „foarte profesionist”, a spus cancelarul Kurz la televiziunea de stat. Atacatorii au fost, de asemenea, foarte bine înarmați, a adăugat el.

„Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor. Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției la http://upload.bmi.gv.at”, a scris pe Twitter ministrul de Intrne, Karl Nehammer.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr