miercuri

19 iunie, 2024

6 iunie, 2024

Șapte spitale din Londra din rețeaua medicală de stat au fost vizate luni seara de un atac ransomware al hackerilor ruși, anunță The Independent.

NHS nu a oferit detalii complete despre activarea planurilor de urgență, dar surse din spitale spun că atacul a vizat sistemul IT de raportare al rezultatelor analizelor efectuate pacienților. Situația este descrisă ca un „dezastru”, personalul fiind nevoit să înregistreze rezultatele testelor pacienților pe hârtie.

În urma atacului, spitalele au fost forțate să anuleze sau să redirecționeze operațiile și procedurile care nu sunt urgente către alți furnizori ai sistemului public de sănătate, iar medicilor de familie li s-a spus luni să anuleze toate testele de sânge care nu sunt urgente.


Mai mulți oficiali ai spitalelor avertizează că pentru ca aceste probleme să fie remediate ar putea fi nevoie de câteva luni de zile. „Din păcate, unele operații și proceduri care se bazează mai mult pe serviciile de patologie au fost amânate, iar testele de sânge sunt prioritare pentru cazurile cele mai urgente”, a declarat un purtător de cuvânt al NHS.

Fostul șef al Centrului Național de Securitate Cibernetică, Ciaran Martin, a declarat că mai mulți ruși se află în spatele atacului, care a fost descris ca fiind un incident „ransomware”, ceea ce înseamnă că infractorii cer bani pentru a debloca sistemul.

„Este important să înțelegem cum s-a întâmplat acest lucru, deoarece, altfel, după ce sistemul va fi „curățat”, atacatorii ar putea pur și simplu să pătrundă din nou în el, deși astfel de eforturi ar fi supuse unei monitorizări extrem de intense”, a explicat un expert în securitate cibernetică.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: