luni

23 mai, 2022

Atac cibernetic asupra sistemului feroviar din Belarus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2022

Belarusian Cyber-Partisans a atacat cu ransomware serverele care deservesc sistemul feroviar din Belarus pentru a perturba transportul trupelor ruseşti spre Ucraina, scrie News.ro.

Belarusian Cyber-Partisans, grup de hackeri care se opune regimului *terorist* al lui Lukashenko, a anunţat pe Twitter că a atacat şi compromis cu ransomware sistemul naţional de cale ferată din Belarus.

Aceştia spun că au reuşit să cripteze un număr semnificativ de servere şi au distrus backup-urile pentru a încetini şi chiar a întrerupe transportul trupelor ruseşti pe calea ferată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Experţii în securitate nu au confirmat atacul, însă spun că primele indicii arată, într-adevăr, că cineva a pătruns în reţeaua BelZhD şi că este prima oară când ransomware-ul este folosit într-o astfel de manieră.

Mai multe site-uri ale BelZhD nu funcţionează în prezent, afectând diverse servicii publice, precum achiziţionarea online a biletelor de tren.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: