sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2020

Documente legate de cererea de autorizare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech au fost piratate în cursul unui atac cibernetic contra Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a anunţat Pfizer miercuri.

„Este important de notat că nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate în legătură cu acest incident şi nu avem cunoştinţă despre datele personale care au fost piratate”, a spus Pfizer într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres.

„Suntem în aşteptarea mai multor informaţii despre ancheta EMA şi vom reacţiona în mod corespunzător, în acord cu dreptul european”, precizează compania.


„Având în vedere consideraţiile esenţiale de sănătate publică şi importanţa transparenţei, continuăm să furnizăm elemente clare în legătură cu toate aspectele dezvoltării vaccinului şi procesul de reglementare”, a adăugat Pfizer.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, care deliberează în prezent asupra eliberării de autorizaţii pentru mai multe vaccinuri împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a fost ţinta unui atac cibernetic, fără să precizeze exact când a avut loc atacul, nici de către cine a fost desfăşurat.

EMA, care controlează medicamentele din toate cele 27 de ţări membre ale UE, urmează să emită cel mai târziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare condiţionată a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat în Regatul Unit, Bahrain şi Canada.

Ciberatacul asupra EMA a avut loc după o serie de avertismente în ultimele luni în jurul pirateriei şi tentativelor de hacking în legătură cu pandemia de Covid-19, vizând laboratoare şi companii farmaceutice occidentale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Marea Britanie, Canada și SUA au acuzat încă din vară încercarea unor hackeri susținuți de statul rus de a fura cercetări referitoare la vaccinuri şi tratamente pentru Covid-19, a acuzat joi National Cyber Security Centre (NCSC), din Marea Britanie.

Un comunicat comun al Marii Britanii, Statelor Unite şi Canadei a atribuit atacurile din vară grupului APT29, cunoscut și sub numele ”Ducs” sau ”Cozy Bear”, despre care afirmă că aproape sigur operează în cadrul serviciilor ruse de spionaj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: