vineri

12 iulie, 2024

27 noiembrie, 2020

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford va trece printr-o nouă testare, din cauza „erorii fericite” care a arătat că vaccinul poate fi eficient în proporție de 90% dacă este administrat mai întâi cu o jumătate de doză și apoi cu o doză întreagă.

Anunțul a fost făcut joi, de directorul executiv al companiei AstraZeneca, Pascal Soriot. „Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus acesta, citat de Bloomberg.

Eroarea de dozare la testarea vaccinului, din cauza căreia în jur de 3.000 de participanți la testare au primit o doză și jumătate în loc de două doze, a arătat o eficiență de 90%, comparativ cu numai 62% în cazul administrării a două doze întregi.


Reluarea studiilor clinice se va face pentru a clarifica această discrepanță și a stabili modul în care trebuie administrat vaccinul.

Eroarea de administrare a fost descrisă de cei implicați în dezvoltarea vaccinului ca fiind un „noroc neașteptat”.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea care înregistrează o eficiență ridicată, după cele ale companiilor Pfizer și Moderna ale căror teste au arătat o eficiență de peste 94%.

Deși arată o eficiență ceva mai redusă decât principalii săi competitori, vaccinul dezvoltat de Oxford are ca atuuri principale faptul că nu trebuie stocat la temperaturi negative și că este mult mai ieftin.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: