sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2018

Asocierea condusă de firma italiană Astaldi care realizează lucrările la magistrala V de metrou a intentat Metrorex cinci procese și cere despăubiri de zeci de milioane de euro, scrie Digi24.

”Pe rolul instanțelor de judecată mai sunt alte cinci dosare cu diferite pretenții formulate de Asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Delta ACM 93 – AB Construct SRL”, aconfirmat conducerea Metrorex, fără a oferi detalii despre sumele și prelungirilde contract cerute de companiei.

Prelungirile de contract solicitate sunt fundamentate cu mai multe dovezi ale nerespectării de către Minsiterul Transporturilor a angajamentelor din contract. Una dintre nemulțumirile italienilor, spune Digi 24, privește predarea cu întârziere a unor amplasamente.


Reaminim că, săptămâna trecută, Astaldi a blocat conturile Metrorex:

”Asocierea Astaldi S.p.A – FCC Construccion S.A. – Delta Antrepriză de Construcții şi Montaj ‘93 S.R.L. – A.B. Construct S.R.L. a introdus pe rolul Tribunalului București la data de 27.08.2015, o acțiune în justiție împotriva Metrorex S.A. Acțiunea a avut ca obiect obligarea Metrorex la plata sumei totale de 15.117.523,95 lei (fără TVA) reprezentând ajustări de preț datorate asocierii pentru perioada cuprinsă între 1 aprilie 2012 şi 31 octombrie 2013, calculate în conformitate cu dispozițiile contractuale. Anul trecut s-a pronunţat Hotărârea judecătorească definitivă şi favorabilă Asocierii. Pentru recuperarea banilor a fost pusă poprire săptămâna trecută pe unele conturi. Situația a fost însă deblocată imediat de Metrorex prin plăţile efectuate”, a anunțat Metrorex.

Neînţelegerile financiare dintre constructori şi Metrorex datează de acum patru ani, când proiectul era aproape să fie blocat. Astaldi a reclamat încă de atunci o sumă suplimentară de 45 de milioane de lei faţă de ce este prevăzut în contract, motivând că a efectuat lucrări suplimentare, esenţiale, care trebuie remunerate corespunzător de beneficiarul Metrorex.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: