marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2019

Academia de Studii Economice din București a urcat în ediția 2020 a prestigiosului Times Higher Education World University Ranking, clasându-se în intervalul 801-1000 în lume, categorie în care se află și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În același clasament sunt prezente pe locul 1001+ și celelalte universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Clasamentul dat publicității pe 11 septembrie cuprinde aproximativ 1400 de universități din 92 de țări, evaluate în funcție de următoarele criterii: calitatea procesului educațional și a mediului de învățare (30%), calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum, venituri și reputație (30%) și impactul acesteia reflectat în citări (30%), gradul de internaționalizare a universității analizat din perspectiva studenților, profesorilor și partenerilor internaționali (7,5%) și transferul de cunoștințe spre mediul socio-economic (2,5%).


Primele cinci locuri ale clasamentului sunt ocupate, in ordine descrescătoare, de: Universitatea Oxford, California Institute of Technology, Universitatea Cambridge, Stanford University și Massachusetts Institute of Technology.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: