duminică

21 iulie, 2024

2 noiembrie, 2021

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a adăugat zece noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro.

Astfel, din trimestrul al treilea apar pe Ghișeul.ro prima universitate -Academia de Studii Economice, prima bibliotecă – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” Bucureşti  şi primul furnizor de utilităţi – Compania Apa Nova.

Potrivit sursei citate, ADR a continuat, în intervalul menţionat, accelerarea transformării digitale a administraţiei publice.


„Raportul Digitalizării Q3 2021 marchează primul deceniu de interacţiune online între cetăţeni şi stat. Am aniversat, împreună cu partenerii de la APERO, 10 ani de la lansarea platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes livrabil digital al administraţiei publice din România.

Evenimentul a fost cu atât mai important prin prisma datelor recente de utilizare: Ghişeul.ro a crescut în ultimele nouă luni cât în primii nouă ani. Până la 1 octombrie, în platformă au fost înregistrate 2,1 milioane de tranzacţii şi au fost colectate aproape 200 de milioane de euro”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Totodată, ADR a înregistrat deja rezultate concrete, ca urmare a paşilor făcuţi în ultimele luni în direcţia Politicii Publice adoptate de Executiv, pentru implementarea soluţiilor de e-guvernare la nivelul administraţiei publice din România.

În al treilea trimestru al anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a coordonat elaborarea Catalogului Naţional al Serviciilor Publice, publicând Raportul de Progres prin care au fost colectate, în etapa analizei cantitative, peste 1.400 de servicii publice de la 382 de instituţii şi autorităţi.


Pe de altă parte, instituţia a organizat o reuniune la cel mai înalt nivel între experţii în e-guvernare din România şi Republica Moldova, în cadrul căreia au fost împărtăşite bune practici pe tema digitalizării între instituţiile cu atribuţii în sfera transformării digitale din cele două state. Conform sursei citate, ADR a coordonat procesul de consultare publică pentru utilizarea inteligenţei artificiale în România şi a iniţiat consultarea publică pentru AI Act, prima propunere legislativă din domeniul inteligenţei artificiale elaborată la nivel european.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: