sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2021

Google a suspendat vineri de pe platforma sa de descărcare a aplicaţiilor reţeaua socială Parler, populară printre cei mai înverşunaţi susţinători ai preşedintelui republican Donald Trump, din cauza mesajelor care incită la violenţă, transmite BBC.

Grupul solicită ca toate aplicaţiile disponibile în Google Play Store să implementeze o politică de „moderare robustă pentru conţinut extrem”.

„Având în vedere această ameninţare continuă şi imediată pentru siguranţa publică, suspendăm disponibilitatea aplicaţiei în magazinul online Google până când (Parler) rezolvă aceste probleme”, a transmis Google.


Mesajele de sprijin pentru insurgenţii care au pătruns miercuri în clădirea Capitoliului au proliferat după aceste eveniment pe această aplicaţie care a câştigat numeroşi adepţi în ultimele luni.

Confruntate cu evenimentele recente, mai multe reţele sociale au luat decizia de a suspenda conturile lui Donald Trump: permanent pe Twitter şi pentru o perioadă nedeterminată de timp pe Facebook, Snapchat sau Twitch.

Decizia Google face acum ca accesul la această platformă să fie mai complicat pentru proprietarii de dispozitive care rulează sistemul de operare Android.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Apple a dat vineri aplicaţiei Parler 24 de ore pentru a pune în aplicare o politică de moderare înainte de a o suspenda din propriul magazin online, App Store.


La fel ca alte platforme alternative, Parler reglementează mai puţin decât principalele reţele sociale dezinformarea şi discursul de incitare la ură.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: