Armistițiu în Fâșia Gaza - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Armistițiu în Fâșia Gaza

21 mai, 2021

Un armistițiu a fost aprobat de cabinetul de securitate al premierului Benjamin Netanyahu, după 11 zile de ostilități armate între trupele israeliene și militanții palestinieni.

Times of Israel relatează că armistițiul a fost votat cu unanimitate în cabinetul de securitate, iar Reuters transmite că Hamas a confirmat că armistițiul va începe la ora 2:00.


„Cabinetul de securitate a acceptat cu unanimitate de voturi recomandarea oficialilor de securitate, șefului armatei, șefului agenției Shin Bet, șefului Mossad și șefului Consiliului de Securitate Națională pentru acceptarea inițiativei egiptene pentru un armistițiu condiționat bilateral care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară.

Șeful armatei, eșalonul militar și șeful GSS au evaluat în fața miniștrilor marile reușite ale Israelului în această campanie, unele dintre ele fără precedent.

Eșalonul militar subliniază că realitatea de pe teren va determina dacă va continua această campanie”, se arată în comunicatul autorităților israeliene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De când au început violențele, pe data de 10 mai, oficialii din domeniul sănătății din Gaza spun că 232 de palestinieni, inclusiv 65 de copii și 39 de femei, au fost uciși și peste 1.900 de persoane au fost rănite în bombardamente aeriene. Israelul spune că a ucis cel puțin 160 de combatanți în Gaza.


În Israel 12 persoane au murit, sute de oameni fiind tratați în spital în urma atacurilor cu rachete care au provocat panică.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr