sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2022

Armata rusă a lovit centrala nucleară Pivdennoukrainsk din sudul regiunii Mikolaiv, dar reactoarele acesteia nu au fost avariate și funcționează normal, a anunțat luni compania nucleară de stat din Ucraina Energoatom.

Compania afirmă că o rachetă a căzut la 300 de metri distanță de cșădirea reactoarelor, explozia distrugând o clădire administrativă.

Potrivit unui comunicat al Energoatom citat de Reuters, atacul a avariat, de asemenea, o centrală hidroelectrică din apropiere și linii de transport.


„În prezent, toate cele trei unități de energie ale PNPP (centrala nucleară Pivdennoukrainsk) funcționează normal. Din fericire, nu au existat victime în rândul personalului stației’, a spus Energoatom. Compania a publicat două fotografii care arată un crater despre care spunea că a fost cauzat de explozie.

Comentând pe Telegram, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus: „Invadatorii au vrut să tragă din nou, dar au uitat ce este o centrală nucleară. Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim înainte să fie prea târziu”.

Nu a existat nicio reacție imediată a Rusiei la acuzațiile Ucrainei.

Regiunea Mikolaiv a fost supusă unui atac constant cu rachete din partea forțelor ruse în ultimele săptămâni. O altă centrală nucleară ucraineană – Zaporojie, care este cea mai mare din Europa și se află la aproximativ 255 de mile est de centrala din Mikolaiv – a fost închisă la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor rusești, stârnind îngrijorări cu privire la un posibil dezastru nuclear.


Rusia și Ucraina s-au învinuit reciproc pentru bombardarea uzinei Zaporiojie, care este deținută de forțele ruse, dar operată de personalul ucrainean.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: