marți

23 aprilie, 2024

4 decembrie, 2012

Proiectul legii Sănătăţii este în curs de perfecţionare şi ar urma să fie terminat până la sfârşitul acestui an, dar va fi dezbătut după alegerile parlamentare de către viitorul guvern şi trimis ulterior Parlamentului, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat citat de AGERPRES.

„Comisia coordonată de domnul doctor Vasile Cepoi lucrează şi acum şi pot să vă spun că ieri (lunii – n.r.) au avut o întâlnire. A mai fost reprezentantul Comisiei Europene, care urmează să trimită raportul său despre proiectul de lege, care a fost discutat cu Colegiul Medicilor, Ministerul Finanţelor. (…) Comisia care lucrează la lege mai corectează, completează până ce legea va fi discutată în Guvern, după care va fi decizia Guvernului când şi cum ajunge la Parlament. Acest lucru cred că este normal, fiindcă vine un Parlament nou. După alegeri se decide care va fi situaţia Guvernului, după care legea va fi depusă la Parlament în forma agreată pentru a fi dezbătută, dar acolo ar putea suferi şi alte modificări”, a estimat Raed Arafat, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, la începutul lunii noiembrie, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie, că are o singură rugăminte la el referitoare la legea Sănătăţii, punctând că speră ca aceasta să fie depusă la Parlament până în luna decembrie.


Conf. dr. Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru, preciza luni că, în prezent, se lucrează la proiectul de lege al Sănătăţii la corelări tehnice şi armonizări ale punctelor de vedere.

Potrivit acestuia, conform noilor prevederi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate urmează să se transforme într-un fel de comisie de supraveghere a asigurărilor.

„Asigurările suplimentare vor fi controlate de comisia de supraveghere a asigurărilor, cele obligatorii vor fi controlate de CNAS reorganizată. CNAS nu mai este ordonator de credite, ci reglementează şi supraveghează asigurările”, a explicat dr. Cepoi.

El a adăugat că va exista un pachet de bază de servicii medicale, care va include şi unul social pentru cazurile ce nu îşi pot permite să plătească – cazurile defavorizate care vor fi definite de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – şi un pachet suplimentar în cadrul asigurărilor facultative.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: