marți

24 mai, 2022

Arabia Saudită, Bahrain și Egipt îşi reiau relaţiile diplomatice cu Qatarul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2021

Ministrul saudit de Externe, Faisal bin Farhan al-Saud

Arabia Saudită îşi reia relaţiile diplomatice cu Qatarul, la peste trei ani de când Riadul şi alte câteva state întrerupseseră legăturile cu Doha, în urma unui acord convenit marţi, la un summit al ţărilor din Golful Persic, organizat în oraşul antic saudit Al-Ula, transmite CNBC.

Ministrul de Externe saudit a spus că Riadul şi aliaţii săi arabi au convenit reluarea legăturilor cu Doha şi să pună capăt boicotului impus la jumătatea anului 2017, într-un acord susţinut de Washington.

Deşi comunicatul summitului ţărilor din Golful Persic, organizat în Arabia Saudită, nu conţine o confirmare detaliată a acordului, progresul semnalează că există speranţe pentru eliminarea divergenţelor între aliaţii majori ai SUA, cu două săptămâni înainte de învestirea în funcţie a preşedintelui ales Joe Biden şi într-o perioadă de tensiuni cu Iranul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Există voinţă politică şi bună-credinţă pentru a garanta implementarea acordului”, a declarat ministrul de Externe saudit Faisal bin Farhan al-Saud, într-o conferinţă de presă. El a afirmat că Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au acceptat să îşi reia legăturile cu Doha.

Omologul său din Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a scris pe Twitter că liderii ”au întors pagina dezacordului”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: