sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2020

Un număr de 103 cadre medicale sunt în acest moment diagnosticate ca infectate cu noul coronavirus, conform datelor raportate din teritoriu la Institutul National de Sănătate Publică. În totalul de 762 de confirmări, cadrele medicale reprezintă, așadar, 13,51%.

Din cele 103 cadre medicale:

  • 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava
  • 45 sunt asistenți medicali, dintre care 30 în Suceava
  • 14 Infirmieri (13 infirmieri din Suceava)
  • o îngrijitoare.

Numai la Spitalul Județean de Urgență a rectificat la 92 cazuri totalul personalului infectat, după ce marți au sosit noi rezultate, și numărul a urcat de la 52 la 92.


Dacă adăugăm cele 22 de cadre confirmate acum două săptămâni la Spitalul MAI, Dimitrie Gerota, din București, totalul urcă la 114, dar au mai existat și alte îmbolnăviri, precum la Spitalul din Petroșani.

(Citiți și: „Spitale în carantină, sute de cadre medicale în izolare – sistemul de sănătate, afectat de lipsa echipamentelor de protecție și a testelor”)

Testările personalului medical din unitățile care nu se ocupă de bolnavii cu Covid-19, dar au avut pacienți infectați abia au început, după ce autoritățile au modificat luni criteriile pentru încadrarea în categoria testaților.

(Citiți și: „Se extinde testarea: la toate persoanele cu simptome asemănătoare Covid-19 și la toate cadrele medicale care au fost în contact cu pacienți confirmați”)

România a înregistrat 186 de noi confirmări de Covid-19, în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de până acum. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

Numărul total de cazuri confirmate de la izbucnirea epidemiei este de 762 de cazuri, dintre care 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). 

De asemenea, opt persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: