Aproape 1,3 milioane de persoane vor fi scutite de impozit pe pensii - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Aproape 1,3 milioane de persoane vor fi scutite de impozit pe pensii

4 ianuarie, 2017

pensionariUn număr de 1.286.149 de persoane va beneficia de scutire de impozit pe pensie, dacă în sesiunea sa extraordinară de joi, Camera Deputaților va vota în favoarea acestei decizii.

Acesta este numărul celor care încasează venituri din pensii în cuantum mai mic de 2.000 lei, pentru care plătesc impozit, precizează Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), citat de Agerpres.

Persoanele care primesc pensii mai mici de 2.000 de lei au plătit  impozite de peste 62,17 milioane de lei, pentru ianuarie 2017, adică echivalentul a 53.4% din valoarea lunară totală a impozitului, în sumă de peste 116,51 milioane de lei, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice.


Impozitul mediu lunar se situează la 48 de lei, potrivit Ministerului Muncii.

(Citiţi şi: Camera Deputaților, sesiune extraordinară pentru eliminarea impozitării pensiilor. Impact bugetar: – 746 milioane lei în 2017)

Comisia de buget – finanţe a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Membrii comisiei au aprobat, cu 17 voturi „pentru” şi şapte împotrivă, raportul cu amendamente în acest sens la proiectul de lege de modificare a Codului fiscal iniţiat de fostul senator Cristiana Anghel, împreună cu mai mulţi parlamentari. Acest proiect, adoptat în legislatura trecută de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor şi scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele comisiei, Viorel Ştefan, desemnat să ocupe portofoliul de ministru al Finanţelor, a propus amendarea proiectului în sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei să fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi „pentru”, cele ale PSD, şi opt împotrivă, ale Opoziţiei.

Raportul comisiei la proiectul de modificare a Codului fiscal urmează să intre joi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, când a fost convocată o sesiune extraordinară.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr