marți

21 mai, 2024

22 februarie, 2022

Autoritatea olandeză pentru Consumatori şi Pieţe a amendat a cincea oară gigantul american Apple, cu 5 milioane de euro, scrie Reuters citată de News.ro.

Autoritatea pentru Consumatori şi Pieţe (ACM) declară că producătorul de iPhone-uri abuzează de o poziţie dominantă pe piaţă, nepermiţând producătorilor de aplicaţii software din Ţările de Jos să folosească alte metode de plată pentru aplicaţiile de întâlniri accesibile prin App Store.

ACM a aplicat amenzi săptămânale de 5 milioane de euro, de când Apple a ratat termenul limită de 15 ianuarie pentru a face modificările impuse de agenţia olandeză.


”Am explicat clar companiei Apple cum se poate conforma… Până acum însă, au refuzat să facă propuneri serioase”, a spus ACM într-un comunicat. Apple a refuzat să comenteze luni.

Cerinţa App Store al Apple ca dezvoltatorii de aplicaţii să folosească exclusiv sistemul de plată cu comisioane de 30% a fost analizată în mai multe ţări, cel mai recent chiar în Statele Unite.

În postările de pe blog, Apple a indicat că a respectat hotărârea olandeză, permiţând producătorilor de aplicaţii de întâlniri de acolo să trimită o nouă aplicaţie cu metode alternative de plată activate.

Apple a spus însă că intenţionează să perceapă un comision de 27% pentru orice plăţi în aplicaţie pe care nu le procesează, doar puţin sub comisionul de 30% pe care îl percepe plăților pe care le procesează.


ACM a respins măsurile Apple, pentru că ar exercita o povară nerezonabilă pentru dezvoltatorii de software şi nu ar echivala cu conformitatea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: