vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, luni seară, că este „o mare eroare” desemnarea în guvern a lui Titus Corlăţean şi a lui Dan Şova, el spunând totodată că face apel la preşedintele interimar Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

El a spus, citat de Mediafax, că este „o mare eroare” desemnarea lui Dan Şova ca ministru, „având în vedere reacţiile care pot să apară împotriva Guvernului ca urmare a afirmaţiilor antisemite pe care acesta le-a făcut”.

„Nimeni în Europa civilizată nu iartă antisemitismul”, a afirmat preşedintele suspendat.


Băsescu a mai spus că o altă „mare eroare” o reprezină şi desemnarea lui Titus Corlăţean la Ministerul de Externe.

„Corlăţean este ministrul care a contrasemnat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care s-au redus atribuţiile Curţii Constituţionale. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra credibilităţii Ministerului de Externe al României”, a susţinut Băsescu.

El a făcut un apel la Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.

„Fac apel la preşedintele interimar Crin Antonescu: încă nu e prea târziu, puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi lui Corlăţean. E o sugestie pentru binele României”, a adăugat Băsescu.


În ceea ce îl priveşte pe fostul ministru de Externe Andrei Marga, preşedintele suspendat a spus că acesta „era o calamitate penttru România”.

„Marga era o calamitate pentru România. Nepregătit pentru asemenea funcţii, cu idei puţine, lipsit de fantezie şi de credibilitate. Şi el neştiutor de carte în ale externelor”, a mai spus Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Alte declarații ale lui Băsescu:

  • „Mă înduioşează ministrul Rus, care sub presiunea declaraţiilor mele de la sediul de campanie a demisionat. Cred că l-a dezamagit tare şi pe nea Vasile, care trebuia să numere cetăţenii, şi pe nemţii pe care îi aducea să numere cetăţenii la Cluj. Astfel de justificări sunt penibile şi nu au nimic cu calitatea de ministru responsabil”.
  • „Apreciez că până la urmă a ieşit din cursa mistificării listelor electorale. Acesta este adevăratul motiv pentru care Ioan Rus a demisionat, ca de altfel şi Victor Paul Dobre”.
  • ”Doamna Pivniceru este un bun meseriaş, un om care apără independenţa justiţiei şi pentru mine ăsta este cel mai puternic argument. Dacă doamna Pivniceru va merge la Justiţie se va dumiri cât poate face un ministru”.
  • ”Apelul meu este direct la Ponta să le ceară miniştrilor să citească legile despre care vorbesc. Listele electorale pentru alegerea sau demiterea preşedintelui României cuprind toţi cetăţenii români, indiferent unde îşi au domiciliul”.
  • ”Vor să demită un preşedinte fără să citească condiţiile în care pot să-l demită. Listele electorale pentru alegerea sau destituirea preşedintelui sunt alcătuite din toţi cetăţenii cu drept de vot, purtători ai cetăţeniei”.
  • ”A plecat Rus, a venit alt recenzor, Stroe am înţeles, altfel un funcţionar bun, dar doar funcţionar, care s-a angajat să recenzeze populaţia României cu administratorii de bloc”.
  • ”Problema fundamentală este predarea listelor electorale aşa cum au fost ele actualizate. Cred că Guvernul ar trebui să se grăbească pentru că nu mai putem menţine situaţia de criză politică”.
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: