duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2016

antonio-guterresAntonio Guterres (foto), fost premier al Portugaliei, este viitorul secretar general al ONU, după ce joi el a obținut votul unanim al celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

El mai trebuie să primească aprobarea Adunării Generale a ONU, o simplă formalitate. Adunarea Generală se va întâlni cel mai probabil săptămâna viitoare pentru a aproba numirea lui Antonio Guterres (67 de ani), fost înalt comisar al ONU pentru refugiați timp de 10 ani.

Gutteres va prelua postul la 1 ianuarie, când încetează mandatul sud-coreeanului Ban Ki-moon.


Fostul premier și-a exprimat, joi, după anunțarea rezultatului anticipat al votului formal al Consiliului, speranța că desemnarea sa, „consensuală” și „rapidă”, va fi „simbolică pentru capacitatea Consiliului de Securitate de a acționa în unitate și în consens pentru a putea răspunde rapid provocărilor teribile ale timpului nostru”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a promis în discursul de joi, ținut în Portugalia, că îi va servi cu umilință pe cei mai vunerabili în fața crizelor globale.

Infginer de profesie și premoer între 1995 și 2002, e a deținut două mandate la conducerea Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați,poziție din care a a reușit să reformeze structura organizației.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: