duminică

22 mai, 2022

ANRM a dezvăluit, „dintr-o eroare tehnica”, informații confidențiale din contractele cu Chevron

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 aprilie, 2012

Clauzele privind investiţiile asumate de către Chevron, al doilea mare grup petrolier SUA, pentru unele contracte din România, convenite cu Guvernul să fie secretizate pentru a nu fi divulgate concurenţei, au fost prezentate public pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnică, relatează Mediafax.

Clauzele secretizate sunt incluse în contractele Chevron pentru explorarea a trei perimetre de la ţărmul Mării Negre, documente pentru desecretizarea cărora Guvernul român a discutat în ultimele săptămâni cu grupul american.

Cele două părţi au convenit în final ca documentele să fie prezentate public pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), cu excepţia clauzelor privind investiţiile asumate de către Chevron. Surse oficiale au declarat că Chevron a solicitat ca aceste clauze să fie clasificate în continuare pentru a nu fi divulgate concurenţei şi pentru a nu afecta, astfel, interesele grupului american în România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dintr-o eroare tehnică generată de superficialitate, contractele Chevron publicate, joi, pe site-ul ANRM au avut însă un grad minim de securizare, iar valoarea investiţiilor asumate de Chevron a putut fi observată mai mult de o oră printr-o simplă operaţiune de mişcare a cursorului şi a paginii respective de internet.

Ulterior, ANRM a ascuns cifra investiţiilor cu un alt program de securizare, modificarea fiind însă tardivă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: