sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iulie, 2014

Ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu Apolzan, nu poate justifica aproape 78.000 de euro, anunţă Agenţia Naţională de Integritate, care a sesizat Comisia de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti pentru verificarea averii acestuia.

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soția de către Nicolae Manolescu Apolzan, ambasadorul României la U.N.E.S.C.O. (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), anunţă un comunicat al ANI.

Concret, Nicolae Manolescu a a avut în anul 2009 venituri salariale în cuantum de 664.492,62 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 991.389 lei, rezultând o diferență nejustificată de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 euro), explică Agenţia.


„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE în perioada exercitării funcției publice”, se menţionează în comunicatul ANI.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nicolae Manolescu este ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006.

El a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluareşi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: