luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2013

Deputatul Remus Cernea s-ar fi aflat aflat în incompatibilitate, între 20 decembrie 2012 și 20 septembrie 2013, deoarece a fost și administrator al unei firme, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Resmus Cernea ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013, întrucât a deţinut,  simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al S.C. SED NOVE S.R.L”, potrivit comunicatului.

Remus Cernea ”a încălcat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”.


„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

Dacă nu contestă la Curtea de Apel constatarea ANI, sau dacă pierde eventualul proces, Remus Cernea își va pierde calitatea de deputat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai spune comunicatul ANI.

Într-o intervenție la B1TV, Remus Cernea califică acuzațiile aduse de ANI drept ”ușor ridicole”, întrucât a ieșit din firmă ”la începutul mandatului” de deputat, iar societatea nu a avut nicio activitate de când a preluat-o, în 2007.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: