miercuri

28 februarie, 2024

11 noiembrie, 2023

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au deschis un dosar de evaluare a averii secretarului de stat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), demnitar promovat de Liviu Dragnea şi susţinut de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Demersul este umare a unei sesizări depuse de către deputatul USR Mihai Badea.

„Declaraţiile de avere depuse de Horia Constantinescu în perioadele în care a ocupat funcţii publice sunt pline de lacune, apar numeroase tranzacţii imobiliare, a făcut multe achiziţii scumpe (maşini de lux, iahturi, ceasuri de firmă), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controlează în Panama. Decizia ANI de a declanşa evaluarea averii şi a modificărilor acesteia confirmă că există nişte lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a părut mie”, a declarat deputatul USR Mihai Badea, conform unui comunicat de presă al ANI.

Parlamentarul USR a solicitat ANI, în urmă cu o lună, să verifice averea şefului ANPC în contextul mai multor neconcordanţe flagrante observate în declaraţiile acestuia de avere din ultimii ani.


Printre acestea se numără 1,68 de hectare de teren intravilan şi 19 construcţii cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 lei şi fără conturi declarate sau credite contractate; un iaht în valoare de aproximativ 250.000 euro, cumpărat în perioada ocupării unor funcţii publice; cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a declarat pentru News.ro, că sesizarea parlamentarului USR este ”o fumigenă”.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: