joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 august, 2021

Cancelarul german Angela Merkel va face o vizită vineri, săptămâna viitoare, la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin.

Detaliile agendei lor vor fi anunțate în următoarele zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, citat de DPA.

Reacțiile de la Kremlin sunt la fel de vagi, existând doar confirmarea că cei doi lideri vor discuta, pe 20 august, despre relațiile germano-ruse și despre problemele internaționale de interes comun.


Relațiile politice dintre Berlin și Moscova sunt complicate, între cele două capitale existând multiple dezacorduri, Germania fiind însă, alături de Franța, susținător (fără succes) al organizării unui summit UE – Rusia.

Subiect comun germano-rus este cu siguranță cel legat de operaționalizarea cât mai rapidă a conductei Nord Stream 2.

Angela Merkel a fost ultima dată la Moscova în ianuarie 2020. După vizita din capitala Rusiei, cancelarul Merkel are planificată și o vizită în Ucraina, însă nici detaliile acestei vizite nu au fost dezvăluite de guvernul de la Berlin.

Kievul a anunțat recent recent că Angela Merkel se va întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a discuta despre securitate și relațiile bilaterale.


În mass-media ucraineană s-a speculat dacă cei doi vor aborda și subiectul controversat Nord Stream 2.

Conducta, care se apropie de finalizare, urmează să aducă gazul rusesc în UE prin Germania, ocolind Ucraina, care depinde de veniturile aduse de taxele de tranzit pe gaz.

După discuții cu Administrația americană, Berlinul a acceptat perspectiva de a compensa Ucraina pentru pierderea preconizată de venituri.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: