duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2012

Cancelarul german Angela Merkel a fost realeasă, marţi, cu o majoritate covârşitoare de voturi, 97,7%, în fruntea Uniunii Creştin-Democrate, relatează EUObserver. Ea a declarat că guvernul pe care îl conduce este cel mai bun pe care l-a avut Germania de la reunificare până acum şi a promis să continue managementul crizei din zona euro, pas cu pas, aşa cum a reuşit să scoată Germania din recesiune.

Cu lacrimi în ochi la aplauzele şi ovaţiile pe care le-a primit din partea colegilor, minute în şir, după realegerea ei în funcţie, Merkel a devenit lider al partidului pentru a şaptea oară, după cum notează The Guardian.

Angela Merkel este, probabil, cea mai puternică femeie din Europa, cunoscută, sub numele de Femeia de Fier sau Mama Germaniei, dar de data aceasta a fost profund emoţionată, atunci când creştin-democraţii au ales-o în fruntea formaţiunii. Doar predecesorii săi Helmuth Kohl şi Konrad Adenauer au obţinut rezultate mai bune.


Premierul Saxoniei Inferioare, David McAllister, care este pe jumătate scoţian şi ar putea deveni succesorul ei, a fost chemat pe scenă. Anterior, într-un discurs care a durat o oră, care a semănat puţin cu unul adresat naţiunii de preşedintele unei ţări, Merkel şi-a lăudat guvernul pe care-l conduce, precizând că Germania, în prezent, are cea mai mică rată a şomajului şi cel mai mare număr de angajaţi din ultimii 20 de ani, iar ţara este motorul Europei.

A vorbit despre subiectul său favorit, criza din zona euro, abordarea ei aducându-i de multe ori critici în afara ţară, dar susţinere în interior. “Sunt vremuri turbulente şi uneori ne regăsim în dificultate, pe mări în furtună”, a spus ea, adăugând că fiind lider al CDU va conduce ţara “în siguranţă, într-o direcţie clară” şi se va asigura că exporturile ţării sale vor avea acelaşi succes ca până acum. A mai precizat doar că “cea mai mare dificilă misiune a timpurilor noastre” într-o competiţia tot mai mare cu Asia şi India, este “să aprărăm valorile germane”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: