joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2021

Certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, probabil vor fi disponibile înaintea verii, a spus joi seara cancelarul german Angela Merkel, după prima zi a summit-ul virtual al liderilor din UE, transmite Reuters.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

La nivelul UE 27, ideea certificării vaccinului este acceptată, dar diferențele apar atunci când vine vorba de scopul pentru care aceste certificate vor fi create.


Președintele Iohannis, de exemplu, spune că acest certificat trebuie folosit strict în scopuri medicale, dar alți lideri europeni îl privesc ca o salvare a industriilor turismului și aviației.

(Citiți și: ”Klaus Iohannis susține că un eventual certificat de vaccinare trebuie utilizat doar în scop medical”)

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat înaintea summit-ului că, dacă Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor merge mai departe cu astfel de măsuri.

Cancelarul austriac a susţinut ca ”paşapoarte verzi digitale” pe telefoanele mobile să poată oferi deţinătorilor acestora acces în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism, nu doar celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci de asemenea oricui are un test recent COVID-19 negativ.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sebastian Kurz a confirmat că statele UE care au sectoare turistice importante, precum Austria, Grecia, Italia şi Spania, au idei similare în această chestiune.


Franța, pe de altă parte, nu este convinsă de utilitatea acestor ”pașapoarte”, în principal din cauza procentului redus al populației europene care până la acest moment a fost vaccinată anti-covid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: