miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 aprilie, 2012

Peste 700 de romi din satul Fântânele s-au mutat într-un complex de locuinţe de pe Harzer Strasse din Berlin, iar cei rămaşi acasă o laudă pe Angela Merkel pentru acest lucru, spre deosebire de Nicolas Sarkozy care-i expulzează pe romi, scrie Der Spiegel, citat de MEDIAFAX.

Marea parte din cei 700 de romi mutaţi la Berlin fac parte din comunitatea penticostală din satul situat la aproximativ 35 de kilometri de Bucureşti şi locuiesc într-un cartier de 7.500 de metri pătraţi, cu cea mai mare pondere de rezidenţi străini. Presa germană e referă la noua adresă a romilor din Berlin ca fiind “al doilea sat Fântânele”.

Romii rămaşi acasă se roagă în Biserica Penticostală din sat pentru familiile lor din Germania şi pentru cancelarul Angela Merkel: „Angela, eşti mama Europei, te iubim”, îi transmite unul dintre săteni cancelarului, motivând că Merkel îi primeşte pe romi în ţara sa, spre deosebire de preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, care îi expulzează.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Locuitorii din Fântânele speră să ducă o viaţă mai bună în „paradis”, cum numesc ei cartierul berlinez Neukölln, care este de fapt cel mai sărac din Germania.

Totul a început după ce un tânăr german din Saxonia, Volker P., care acum are de 35 de ani, a sosit la Berlin în căutarea unui loc de muncă, dar a sfârşit prin a trăi din ajutorul social şi ulterior a cunoscut un bărbat din Fântânele. Tânărul german a vizitat satul şi s-a îndrăgostit de sora românului, pe care a luat-o de soţie. Apoi, au început să sosească la Berlin, rând pe rând, rude ale soţiei, respectiv părinţi, fraţi, surori, cumnaţi, veri şi verişoare, inclusiv vecini din Fântânele.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: