duminică

16 ianuarie, 2022

Angajații spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei riscă concedierea dacă vorbesc cu presa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2020

Angajații spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei riscă să fie concediați dacă vorbesc cu presa, prevede regulamentul intern pentru anul 2020 al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), aprobat pe 19 decembrie anul trecut.

Potrivit regulamentului, în posesia căruia a intrat HotNews, singurii angajați ai spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei care pot vorbi cu jurnaliștii sunt purtătorii de cuvânt, iar aceștia au obligația de a informa conducerea ASSMB în legătură cu informațiile solicitate.

Regulamentul intern al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București prevede, la capitolul Relațiile cu presa:


„Art. 61 În situația în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate. Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară și se va sancționa conform prevederilor prezentului Regulament Intern.”

Articolul 121(1) din regulament prevede sancțiunile disciplinare pe care ASSMB le poate aplica în cazul angajaților instituției și ai spitalelor din subordine care săvârșesc abateri disciplinare.

Sancțiunile merg de la avertisment scris, retrogradarea temporară (cel mult 60 de zile) din funcție cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea sau reducerea salariului de bază pe 1-3 luni cu 5-10% până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, are în subordine 19 spitale:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Spitalul Colentina, Spitalul Colțea, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul de Boli Infecțioase dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic de Urologie Theodor Burghele, Spitalul Clinic Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila, Spitalul Sf. Stelian, Spitalul Filantropia, Spitalul Foișor, Spitalul Gomoiu, Spitalul de Psihiatrie Titan, Spitalul Malaxa, Spitalul de Psihiatrie Al. Obregia, Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Dan Theodorescu, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (Maternitatea Giulești), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie Sf. Luca și Centrul de Boli Reumatismale Dr. I. Stoia.

Regulamentul este semnat de directorul general ASSMB, Mihai Savin și de președintele executiv al federației sindicale Hipocrat, Silvia Spiridon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr