duminică

21 aprilie, 2024

11 martie, 2020

O anchetă epidemiologică s-a desfășurat la Serviciul Român de Informații, după ce unul dintre angajați a fost diagnosticat marți pozitiv la testul coronavirus, anunță SRI. Angajații care au fost în contact cu acesta vor fi izolați, conform reglementărilor.

Comunicatul nu precizează despre cine este vorba, dar presa a scris deja că fiul polițistului pensionar din cauza cărui a intrat în carantină Spitalul Dimitrie Gerota, din subordinea MAI, lucrează la SRI.

Bărbatul de 60 de ani, care nu le-a declarat medicilor că a fost în străinătate înainte de a prezenta probleme de sănătate, le-a transmis virusul fiului său, norei și nepotului, precum și altor trei persoane, printre care și doctorița care l-a tratat la Gerota.


În realitate, bărbatul s-a întors la sfârșitul lui februarie din Israel.

Femeia care l-a însoțit în Israel pe polițistul pensionar (care, de fapt, lucrează la ADP sector 4) este angajată la Evidența populației din Primăria Capitalei, motiv pentru care acest serviciu s-a închis și cei șapte angajați au intrat în izolare.

Comunicatul transmis miercuri seara de SRI:

În data de 10 martie 2020, un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcția de Sănătate Publică București, împreună cu Direcția Medicală din SRI, au desfășurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea și izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact.


În prezent, situația este sub control și au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri.

Directorul SRI a dispus înființarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus.

SRI comunică permanent cu instituțiile abilitate pentru gestionarea problematicii COVID-19 și respectă cu strictețe hotărârile acestora.

Dosar penal pentru polițistul pensionat și angajat la ADP Sector 4

Procurorii au deschis dosar penal pe numele fostului ofițer MAI internat la spitalul Dimitrie Gerota care nu i-a informat pe medici că a fost în străinătate și a infectat cel puțin șase persoane. Numărul ar putea crește, întrucât se așteaptă rezultatele testele efectuate altor câtorva zeci de persoane care au intrat în contact cu această sursă.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art 352 CP.”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Art. 352 din Codul Penal – Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: