luni

27 mai, 2024

10 iulie, 2017

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni că posturile din sistemul public vor fi “îngheţate”. Doar în mod excepțional și în baza unui memoriu justificativ al ministrului de resort vor mai fi acceptate angajări în sistemul de stat, a explicat prim-ministrul.

Întrebat dacă posturile publice sunt blocate, el a declarat: “Vor fi îngheţate, numărate” dar “acolo unde ministrul de profil vine cu memorandum justificat să se angajeze cineva, vom face acele angajări”.

El a mai explicat că sistemul public ”suferă de lipsa de performanţă” și se înregistrează în acelaşi timp “foarte multe posturi libere”, “sute, mii de posturi libere”.


Există “structuri care s-au umflat în timp, ca schemă de personal”, a mai spus premierul Tudose, în opinia căruia trebuie făcută o eficientizare a instituțiilor, eficientizare ce nu înseamnă concedieri, însă.

Guvernul a pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de ordonanță a Ministerului Dezvoltării Regionale prin acare sunt supendate toate angajările din administraţia publică centrală – „de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice”.

Ordonanţa prevede înfiinţarea Comitetului interministerial pentru analiza organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală.

Comitetul acesta va realiza, până la data de 31 decembrie 2017, o analiză a organizării instituţionale şi a eficienţei utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităţilor administrative autonome şi instituţiilor prefectului.


De asemenea, va elabora un raport privind analiza organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală, care va fi prezentat Guvernului.

Odată cu înfiinţarea acestui Comitet, concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale vor fi suspendate, „pentru a putea asigura evidenţa corespunzătoare a tuturor funcţiilor publice din administraţia publică centrală, după finalizarea analizei organizării instituţionale şi a resurselor umane din administraţia publică centrală, urmând a se lua măsurile care se impun”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: