vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2021

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat că România atinge duminică borna de şase milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate şi i-a îndeamnă pe cetăţeni să meargă la orice centru, fără programare, doar cu buletul pentru a se vaccina.

Andrei Baciu a declarat duminică dimineaţa, la Constanţa, că 3,5 milioane de persoane s-au vaccinat în România împotriva COVID-19. Coroborând cele două cifre, rezultă că  în România sunt 2,5 milioane de români imunizați (două doze de vaccin administrate) și un milion de cetățeni care au primit prima doză de vaccin.

“Astăzi sunt 3,5 milioane de persoane în România care s-au vaccinat şi astăzi atingem o bornă importantă, şase milioane de doze de vaccin administrate. Nu pot decât să îi îndemn pe toţi cei care nu au reuşit să se vaccineze să vină la orice centru de vaccinare, se poate prezenta oricine fără programare, te prezenţi la centru cu buletinul şi efectiv te vaccinezi. Împreună putem să închidem acest subiect, numai împreună învingem pandemia”, a transmis secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de News.ro.


Secretarul de stat a afirmat că judeţul Constanţa se află în topul judeţelor privind vaccinarea cu o medie de 4.400 de persoane pe zi.

“Până acum Constanţa s-a mobilizat, este în topul judeţelor la nivel naţional cu privire la campania de vaccinare, sunt 4.400 de persoane care s-au vaccinat în ultimele zile pe zi ceea ce este este extrem de îmbucurător şi trebuie să continuăm să menţinem ritmul, numai împreună putem să ajungem la acel target care ne va permite să definim împreună cu toţii o viaţă normală, să renunţăm la restricţiile pe care le avem, la mască şi să putem să ne continuăm viaţa”, a precizat Andrei Baciu.

În paralel, și organizatorii Maratonului vaccinării din Capitală au transmis duminică date (valabile pentru ora 8.50): Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate, până duminică, la ora 8.50, la Maratonul din Bucureşti, în cele două locaţii unde se derulează acţiunea. Vaccinarea contină, în toate cele 50 de fluxuri, până luni, la ora 8.00.

Peste 21 de zile se va organiza un alt eveniment, pentru a asigura rapelul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: