vineri

21 iunie, 2024

1 februarie, 2012

Premierul Emil Boc a numit-o pe consiliera sa pe probleme economice, Andreea Maria Paul (Vass), ca membru al Comisiei pentru privatizarea Hidroelectrica.

Premierul a emis decizia marți și a publicat-o miercuri în Monitorul Oficial.

În acordul cu Fondul Monetar Internațional, Guvernul s-a angajat să privatizeze 10% din Hidroelectrica iar până la finele lunii octombrie 2012 să finalizeze oferta de privatizare, conform celei mai recente scrisori de intenție.


Potrivit documenului, Guvernul trebuia să fi numit și o echipă de management privat la Hidroelectrica, până la finalul anului 2011, ceea ce nu s-a întâmplat.

Hidroelectrica este cunoscută pentru contractele directe cu firme private, cărora le livrează energie electrică ieftină.

În scrisoarea de intenție cu FMI, Guvernul s-a angajat ca până la finalul anului 2011 să fi trimis deja notificări de reziliere a contractelor Hidorelectrica cu ”băieții deștepți din energie”, care au încheiat înțelegeri în afara bursei OPCOM, Ministerul Economiei anunțând rezilierea a patru contracte, din care numai unul era cu o companie privată – Luxten.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: