Andrea Schaechter, FMI: Reducerea CAS - negociată la vară, scutirea de impozit pe profitul reinvestit - discutată în aprilie - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Andrea Schaechter, FMI: Reducerea CAS – negociată la vară, scutirea de impozit pe profitul reinvestit – discutată în aprilie

4 februarie, 2014

România va înregistra o creștere de 2,2% în 2014, după o creștere de 2,8% anul trecut, a declarat Andrea Schaechter (foto) într-o conferință susținută la sediul Băncii Naționale la finalul vizitei de evaluare.

Șefa delegației FMI a susținut că anul acesta creșterea economică va fi susținută de menținerea la un nivel ridicat al exporturilor, cu accent pe industria auto. În ce privește inflația se apreciază că abia spre sfârșitul anului se va înregistra o creștere, dar va rămâne în culoarul țintit de BNR.

Oficialul FMI apreciază că va avea loc o creștere a consumului, mai ales dacă va avea loc o scădere a CAS, măsură despre care a afirmat că va fi negociată în vară. În aceeași ordine de idei crede că este necesar să fie mărit salariul minim, dar și pensia minimă.


Creșterea cererii interne va avea efect și asupra deficitului de cont curent care va urca până la finalul anului până la 1,5% din PIB.

În continuare țara noastră înregistrează deficiențe la capitolul arieratelor. Statul nu își plătește facturile la timp.

Oficialul FMI a apreciat că reluarea creditării va avea loc abia de anul viitor. În ce privește ratele la care se împrumută România, acestea au scăzut la cote istorice.

Neimpozitarea profitului reinvestit va fi negociată în aprilie

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să introducă din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit, metodologia de aplicare urmând să fie redactată până în aprilie, la următoarea misiune la Bucureşti a Fondului, a anunţat premierul Victor Ponta.


„În scrisoarea de intenţie şi în memorandum vom avea trecut foarte clar faptul că, în cursul următoarei misiuni, din luna aprilie, până atunci, Guvernul vine cu măsurile şi metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit”, a spus premierul.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr