luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2019

Procurorii militari, care au preluat săptămâna trecută Dosarul Colectiv, au decis să extindă ancheta și să investigheze inclusiv ascunderea filmării făcute de pompieri la intervenția de la incendiul de acum patru ani, anunță Digi24.

La finalul săptămânii trecute, Parchetul general a decis să trimită partea din investigația legată de intervenția pompierilor militari la Colectiv, la Parchetul Militar București, în contextul în care ziarul Libertatea a publicat recent imagini pe care cei de la ISU nu le-au făcut niciodată publice.

Este o înregistrare video care surprinde aproximativ 20 de minute din intervenția pompierilor după incendiul din 30 octombrie 2015. Imaginile nu au fost făcute publice niciodată. Înregistrarea a ajuns acum la Parchetul Militar, la procurorii care au preluat cercetările. Aceștia au anunțat astăzi că vor investiga posibile fapte de abuz în serviciu, ucidere din culpă, neglijență în serviciu, fapte care reies din aceste imagini.


A mai fost deschisă urmărirea penală și pentru o faptă de sustragere sau ascundere de probe, având în vedere să cei din conducerea IGSU au ținut ascunsă 4 ani înregistrarea video.

Se fac cercetări și în legătură cu gestul actualului șef al ISU București, la vremea respectivă adjunct al structurii, Orlando Șchiopu, suprins în această înregistrare în timp ce adresează cuvinte injurioase la adresa victimelor decedate în incendiu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: