miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2021

HoReCaCifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 35% anul trecut, la 17,9 miliarde de lei, pe fondul restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, arată o analiză realizată de platforma Termene.ro, pe baza situaţiilor financiare raportate de companiile din România.

Pierderile cumulate ale companiilor active în acest sector s-au triplat, la 2,3 miliarde de lei, faţă de 710 milioane de lei în 2019. Profitul net înregistrat de firmele din industria HoReCa aflate pe plus a scăzut cu 46,5% până la 2,49 miliarde de lei în 2020, în raport cu 4,65 miliarde lei în 2019.

În plus, numărul de angajați din industria hotelurilor și a restaurantelor s-a redus pe parcursul anului 2020 de la 186.000 la 150.000, o scădere de 19% în raport cu anul anterior.


Doar industria de evenimente a înregistrat o scădere mai mare decât operatorii din HoReCa, declinul de anul trecut fiind de 38%.

”Industria ospitalităţii este sectorul care a înregistrat cea mai mare creştere a pierderilor nete în anul 2020, de 220%, fiind urmată de industria de evenimente (creştere a pierderilor nete cu 169% în 2020 faţă de 2019) şi de sectorul informaţiilor şi al comunicaţiilor (81%)”, se arată în analiza citată.

La nivelul industriei HoReCa din București, în anul 2020 a fost raportată o scădere a cifrei de afaceri cu 39,7% în raport cu 2019 și un declin al numărului de angajați cu 20% în anul pandemiei.

În Brașov, unul dintre cele mai puternice județe ca număr de operatori și angajați în industria ospitalității, a fost raportată o scădere totală a cifrei de afaceri în HoReCa de 37%, și un declin al numărului de angajați de 23,8% în 2020 față de 2019.


Scăderile sunt în aceeași linie și în Cluj: 34% declin al afacerilor din HoReCa, o scădere de 25% a numărului de angajați și o creștere record a pierderilor nete de 452% în anul pandemiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Industria HoReCa din Constanța a raportat în anul 2020 o scădere a cifrei de afaceri de 22% și un declin de 16% al numărului de angajați, în timp ce scăderea veniturilor pentru operatorii HoReCa din județul Iași este de 35%, iar declinul numărului de angajați este în linie cu media națională, minus 24%.

O tendință similară se observă și în județul Timiș: industria HoReCa a pierdut 41% din venituri și 24% dintre angajați.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: