marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2015

anafAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat un proiect de construcţie a unui centru de date, precum şi a unui sediu central prin publicarea în SEAP a unui anunţ cu privire la contractarea prin licitaţie deschisă a serviciilor de proiectare. Valoarea contractului de proiectare este de 1,5 milioane de lei.

Noua clădire în care ar urma să funcţioneze centrul de date şi birourile ANAF va avea şapte etaje, aria construită desfăşurată a imobilului fiind de 15.000 de metri pătraţi. În cadrul clădirii vor exista săli de echipamente, săli de întâlniri, o cantină şi o zonă de preparare, iar parcarea acoperită va include o spălătorie auto.

Construcţia centrului de date face parte din proiectul de reorganizare al ANAF, realizat în parteneriat cu Banca Mondială.


„Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP – Banca Mondială) s-a constatat nevoia unui nou şi modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C şi care să respecte standardele şi normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar, precum şi a unor spaţii de birouri pentru direcţiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activităţii de administrare a veniturilor statului în aşa fel încât să permită comasarea în acelaşi sediu a diferitelor structuri ale agenţiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucureşti”, se arată în anunţul publicat în SEAP.

Reprezentanţii ANAF spun că nerealizarea noului centru de date va afecta întregul program de dezvoltare a sistemului informatic al agenţiei, „cu consecinţe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabil, al activităţii Trezorerie Statului şi al activităţii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: